porter-restaurant

Porter og restauranter

Norheimsund er eit vitalt regionsenterfor Hardanger. Prosjektet «Handlegatens Ansikt» og den nye gjestehamna i sentrum har styrka
Norheimsund som attraktiv møteplass for fastbuande og gjester. Trivnad er nøkkelordet. Du skal leita lenge for å finna tryggare hamn enn Norheimsund Gjestehamn. Meteorologen i Bergen melder kuling og storm, her er det knapt krusningar på sjøen. Hamna i Norheimsund er trygg. Flyteanlegget i sentrum har plass til 70 gjestande båtar og vert blant båtfolk rangert som eitt av dei aller beste. Her finn du straum, vatn, toalett, dusj, vaskerom og trådlaust internett. Utecaféen Kaffimat serverer på soldagar ein sommarlett meny. Dette er vorte ein triveleg samlingsstad både for fastbuande og gjester. I perioden september til mai tilbyr Norheimsund vinteropplag for store og små båtar.

Kjem du til Svanøy, enten som vanleg besøkande eller som kursdeltakar, kan du oppleve hjortekjøtt servert i spennende varianter sammen med andre lokale produkt frå Svanøy. Alle dyr blir slakta i vårt eige slakteri. Der gjev vi dessuten opplæring i slakting og partering.

Ved Norsk Hjortesenter har vi fokus på både FoU, Viltforvaltning og Kurs & Seminar virksomhet. På Svanøy har vi etablert en temapark og et informasjonssenter. I temaparken kan du sjå og bli kjent med den norske hjorten og dåhjort. I informasjonssenteret kan du lære mer om vill hjort og oppdrett av hjort.

På Knutholmen finner du en av de fineste og best besøkte gjestehavnene på Vestlandet. Vi har plass til 75 båterr samtidig i 3 anlegg.
Kalvåg har et av de best bevarte sjøbruksmiljøene  på Vestlandet. Buene ligg tett i tett rundt den vesle vågen og danner eit sjarmerende miljø.

Den lengste og djupaste fjorden i Norge, Sognefjorden, ligg midt i Fjord Norge og strekkjer seg meir enn 200 kilometer innover til foten av nasjonalparkane Jotunheimen, Jostedalsbreen og Breheimen. I Sognefjord finn du fleire av dei største attraksjonane i Norge, som både nasjonalparkar, nasjonale turistvegar, UNESCO verdsarv og mykje meir.

Sognefjorden har fleire spesielle fjordarmar som strekkjer seg inn mellom stupbratte fjell og endar i små, idylliske bygder. Ein av desse fjordane er den verdskjende Nærøyfjorden, som no er oppført på UNESCO si verdsarvliste. Besøk fjorden via båt og opplev fjordane.

FjordSlottet Hotell & Bad ligger i Fotlandsvåg i Osterøy kommune på øyas vestside, under en time fra Bergen sentrum. Beliggenheten ved det idylliske Herlandsvatnet, er som skapt for et avslappende opphold.

Nærværet til fjorden og vannet, og hagen med sine store, gamle trær, gir en poetisk ramme for dette reisemaålet.

Hotellet har 40 rom, hvor av 1 suite og 6 deluxe rom i herregårdstil, og har over 120 sengeplasser.

Cornelius AS Sjømatrestaurant på Holmen er et spennende og godt besøkt serveringssted på nord-vestsiden av Bjorøy, ved inngangen til Kobbeleia ca. 25 minutter med båt fra sentrum.

Restauranten ligger idyllisk til på kai med 5 ulike serveringsteder, i tillegg til uteservering. Vi har plass til 250 gjester i koselige og topp moderne lokaler. En unik plass også for møter og konferanser.