response-boat-1025343_1280

Redningsselskapet – trygghet for båtfolket i Harstad

Sommeren 2013 fikk vi redningsskøyta Kjøpstad aktiv i Harstad-området, den trafikerer Vågsfjord utenfor byen med veltrente frivillige som vet hva de skal gjøre i en krisesituasjon. Viktige oppgaver for alle oss som er glade i livet på sjøen, og vi i Madsen BoB støtter selvfølgelig opp om Redningsselskapets virksomhet. Folk som har villet skape en kontrovers rundt dette har vi vanskelig for å forstå.

Når redningsskøyta er tilgjengelig gir det en ekstra sikkerhet og trygghet for de som befinner seg på sjøen. Selvfølgelig er det derfor veldig viktig at man ikke lar slike redningsfartøy bli en sovepute som fører til overmot og villmannsseiling, det blir litt på samme måte som at man fortsatt må ha bremser på sykkelen etter at man har kjøpt seg hjelm.

response-boat-1025343_1280Mannskapet som seiler redningsskøyta er vanlige folk fra ulike yrker som jobber som vaktlag, får opplæring, men samtidig jobber i sine faste jobber. Her finner man alt fra rørleggere til regnskapsførere, vaktmestere til vektere. Helt vanlige mennesker anses for å være en styrke for redningsarbeidet, båtfolket og byen.

Kan også fort koste litt å drive dette arbeidet, så mye som en millioner kroner i året selv med noe subsidiering fra Harstad kommune. Støtte fra samfunnsbevisste bedrifter som Madsen BoB støtte opp om dette tiltaket og dra med seg andre er dermed viktig, slik vi allerede har gjort med gleden av å kunne bidra til å øke våre kunders trygghet på sjøen.

Trist nok så er det ikke så mange i Troms som er medlemmer i Redningsselskapet, selv om det er mange småbåter rundt omkring. Å melde seg inn koster ikke så mye, men utgjør likevel et viktig bidrag til egen og andres sikkerhet. Redningsselskapet fungerer som en slags forsikringsordning for det man holder på med sjøen dersom uhellet skulle være ute, og alle vi som er glade i sjøen vet at han er som en lunefull kvinne.