13533483925_4e41f30ae9_o

Øien båt – norsk kvalitet

Øien båt er en produsent av norske småbåter av høy kvalitet, som tar utgangspunkt i bedriftens egen stolte historie og lokale tradisjoner. Denne bedriften ble grunnlagt i Sandefjord i 1960 av Paal Henrik Øien og hans mye yngre bror Per Sigmund Øien. Øien-familien har alltid lagt størst mulig vekt på godt håndverk og solide sjøegenskaper. De har en nullmålsetting om at ingen som legger ut på vann i en Øien-båt skal drukne.

Pr. dags dato produserer Øien seks forskjellige modeller som alle har blitt utviklet på bruket og står for en omforent profil med hensyn til kvalitet og design. De har med andre ord gjenkjennelige fellestrekk som underbygger ideen om en Øien-identitet og et Øien-merke. Blant annet er dette viktig for å sikre kunden en høy bruktbåtverdi som er forbundet med kvaliteten i materialer og håndverk og et gjenkjennelig utseende. Alle modellene fra Øien er for øvrig også selvlensende, dette kun med unntak av modell 14.

13533483925_4e41f30ae9_oModellene til Øien varierer fra de helt små og enkle til noe større og mer avanserte båter med overbygning, kalesje, og rattstyring. Dersom du som barn kunne glede deg over overgangen fra akebrett til rattkjelke kan du kanskje tenke deg den følelsen det gir å endelig kunne ratte båten.

Hvilken modell du velger følger likevel først og fremst formålet, med andre ord: hva er det du skal bruke båten til? Eksempelvis er Øien 540 F med motor på 40 hestekrefter en fantastisk båt for deg som både vil ha en flott fiskebåt og kunne bruke båten til arbeid. Dette er en båt med hydraulisk styring, og dette kommer som standard uten tillegg i prisen. Den er også, i likhet med så godt som alle båter fra Øien, selvlensende. Dette er virkelig en båt for kjennere og de som liker å tilbringe mye av sin tid på vannet.