boat-436796_1280

Suvi båter – Finlands spreke småbåter

boat-436796_1280Suvi-båtenes historie går over 30 år tilbake i tid, til 1985 da selskapet ble startet av Juha Suvilainen i Turku. Etter disse 30 årene har Suvi blitt det ledende småbåtmerket i Finland med mange ulike modeller og mer enn 50 000 solgte båter. Utseendet til dagens Suvi-båter kom i 2007, og snart kan vi vente oss en oppdatering med nye design og nytt utseende. Alle i småbåtmiljøet ser nok frem til å finne ut hvordan det nye designet vil se ut og hvordan dette vil påvirke markedet og båteiernes preferanser, særlig her i Norden.

Pr. i dag er antall modeller fra Suvi kommet opp i 27, men det er faktisk en ambisjon at dette skal komme opp i 40 på sikt. Hvem som helst kan finne en passende båt fra Suvi. I 2016 kommer to nye modeller til å bli lansert, det gjelder Suvi 444 som kommer til å erstatte den gamle traveren Suvi 440 og i tillegg Suvi 5750 som erstatter Suvi 5700. Nye modeller blir produsert med oppdatert utseende og ny utrustning, men overkommelig pris. Dette gjør Suvi-båtene til et smart kjøp, også på lang sikt for den som er opptatt av verdien på den brukte båten over tid. Det kommer tross alt en dag når Suvi skal lansere ny modell igjen! Suvi-båtene produseres fortsatt av finske fagfolk i Finland, så her tas det ingen snarveier som truer det kvalitetsstempelet Suvi er kjent for.

En spennende nyhet i 2015 var den nye robåten Soutu-Palta 605, som ikke bare var en ny modell men som til og med introduserte en helt egen størrelsesklasse. Soutu-Palta 605 er nemlig en lekker, lett robåt for seks personer som med en motor på ti hestekrefter kan komme opp i hele 12 knops hastighet. Robåten har to låsbare oppbevaringsrom, avtagbare midttofter og opptil fem personer kan ro båten samtidig. Parroing egner seg dermed godt siden sidestabiliteten er utmerket for en så lett båt.